>BG     >ENG

Събития

08-09.09.2018г. - София, Пети Конгрес на БАВК с основна тема Heart Failure. Основен лектор ще е Dr Mark Rishniw (USA), DVM PhD, Dip ECVIM-CA & ACVIM (Cardiology), а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще обхванат важните аспекти от клинична гледна точка при пациент със Сърдечна Недостатъчност

 

Регистрация

Мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма можете да намерите тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   12места     свободни:   50  места Квотата за безплатно участие за студенти е 20 места и е вече запълнена :) От тук натам всички студенти желаещи да присъстват ще трябва да се регистрират и платят таксата като останалите колеги.

 

 

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие; за всички членове на БАВК ( с изцяло платен членски внос преди Юни месец) е безплатно, но регистрация за събитието все пак се изисква

 

 

12.05.2018г. - Пловдив, Семинар на тема Кардиологични пациенти организиран от БАВК и БВС - Пловдив. Основен лектор ще е Dr. Christos Koutinas, DVM, PhD - Greece. Акцент на семинара ще е трудността в разграничаването на пациент със сърдечна патология от този с белодробно заболяване. Изцяло практичен и подкрепен с клинични случаи и разисквания, този семинар е подходящ за всеки практикуващ колега, който среща кардиологични пациенти. За програма, информация и регистрация - моля проверете тук или се свържете директно с организаторите в Пловдив - д-р Милен Костадинов и д-р Тодор Калинов.

 

 

 

04-05.11.2017г. - София, Четвърти Конгрес на БАВК с основна тема Feline Cardiology. Основен лектор ще е Dr Luca Ferasin, DVM PhD CertVC PGCert(HE) Dip ECVIM-CA (Cardiology) MRCVS - UK, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще покрият много от проблемите при котките - от клиничния преглед, през диагностика и терапия, кардиомиопатии - техния мениджмънт и прогноза.

 

Регистрация

Мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма можете да намерите тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   9места     свободни:   0  места Квотата за безплатно участие за студенти е 10 места и вече е запълнена :)

 

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие или членския внос за 2017г. към БАВК

 

02.04.2017г. - Рим, Кардиологичен ден на тема Вродени сърдечни патологии, организиран от CARDIEC. Лекторите поканении  от италианските ни колеги са изключителни - сред тях са Dr Mark Kittelsom, Dr Claudio Bussadori и Dr Jens Hagstrom!! Таксата за участие за всички членове на БАВК, ще бъде тази която е и за членовете на CARDIEC (само 90 EU), за което сме благодарни на италианските си колеги!! :) Пълната програма, както и бланката за регистрация може да се свали от тук. Ако се напише "BAVC member" цената е 90EU вместо 200EU. Благодарим на Д-р Луиджи Венко и Д-р Патрисия Кнафез :)

 

29-30.10.2016г. - София, Трети Конгрес на БАВК с основна тема Дирофилариоза при домашните животни (HWD - Heartworm disease) и Пулмонална Хипертензия. Основен лектор ще е Dr Luigi Venco, DVM, SCPA, EVPC,  - Pavia, Italy, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще покрият много от проблемите и техните решения при това заболяване - от клиничния преглед, през диагностика и терапия, до хирургия и прогноза.

Регистрация

За мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма моля проверете тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   60 места     свободни:   0  места Квотата за безплатно участие за студенти е 10 места и вече е запълнена, благодарим за интереса! :)

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие или членския внос за 2016г. към БАВК
 
 
06,07,08.10.2016г. - Белград, Сърбия - 1st EEVC Congress - 1-ви Източноевропейски Ветеринарен Конгрес - болести при дребните животни; В областта на кардиологията с много интересен ден ще присъства Dr Luca Ferasin!

 

http://eevc.vet/

26-27.09.2015 - София, Втори Конгрес на БАВК с основна тема Вродени сърдечни патологии. Основен лектор ще е Dr Dan Ohad, DVM PhD, Diplomate ACVIM, ECVIM-CA (Cardiology) - Jerusalem, Israel, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще покрият много от аспектите при вродени патологии - от клиничния преглед, през диагностика и терапия, до хирургия и прогноза.

 

Регистрация
За мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма моля проверете тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   60 места     свободни:   0  места Квотата за безплатно участие за студенти е 10 места и е вече запълнена, благодарим за интереса

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие или членския внос за 2015г. към БАВК
 
 

11-13.09.2015г. - Лисабон, Португалия - 25th ECVIM-CA Congress - 25-ти Европейски конгрес за вътрешни болести при дребните животни; Европейската Кардиологична Асоциация е представена с много интересни лекции, кратки презентации/абстракти и дискусии.

http://www.ecvimcongress.org/programme

 

27-28.09.2014г. - София, Първи Конгрес на БАВК с основна тема Електрокардиография (ЕКГ изследване при дребните животни). Основен лектор ще е Dr Christos Koutinas, DVM PhD, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език - ЕКГ - принципи и разчитане, артефакти и ДД, патологични аритмии и антиаритмична терапия, клинични случаи и т.н.

Регистрация
За мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма моля проверете тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   60 места     свободни:   места Квотата за студенти е запълнена! The Congress is fully booked now, thank you for the interest!

 

17-21.09.2014г. - Хърватия, Практичен курс / workshop по Ехокардиография; организиран от Хърватската Асоциация на Ветеринарните лекари за Дребни животни (CSAVS) и  Италианската кардиологична асоциация (CARDIEC). Лектор и инструктор ще е June Boon! Курсът е в две нива - basic и advanced.

http://www.361events.hr/echovet2014/general-information

 

22.05.2014г. - Сарагоса, Испания - Cardiology Summit - практичен еднодневен курс за инвазивна Кардиология (Пулмонална стеноза и PDA) - Infinity Medical

http://infinitimedical.com/training/

 

25 Април 2014 - ежегоден семинар на VVC, Стара Загора. Част от програмата ще е посветена на Ветеринарната Кардиология. Веднага щом е готова програмата ще бъде публикувана

http://www.vvcbg.com/forum/

 

28, 29 и 30.03.2014г. - 82-ри Международен конгрес на SCIVAC, Italy - посветен на Кардиологията: "Veterinary Cardiology 2014: from the sthetoscope to the cardiosurgery"

http://cms.scivac.it/files/8118.pdf 

 

25, 26 и 27.01.2014г.Diagnosting Imaging  с лектор Pete Mantis, Dip. ECVDI, The Royal of Veterinary College, London, Букурещ - Румъния

http://www.amvdir.ro/

 

25.10.2013 КАРДИОЛОГИЯ  с David Connolly от Royal Veterinary College

http://www.basav.org/cardiology2013/

 

Форма за записване

Ако желаете да станете член на БАВК , моля попълнете формата поместена тук. Ще получите автоматично потвърждение на посочения електронен адрес,а до една седмица след извършването на плащането на членски внос, с Вас ще се свърже колега от Асоциацията за да го потвърди и да Ви даде номер за пълен достъп до сайта.

Членският внос за една календарна година е 80 лв. , дължим еднократно в началото на съответната година или , ако се присъединявате към БАВК след м. март - пропорционално само за останалите тримесечие ( по 20 лв. за тримесечие).
Сдружение БАВК IBAN: BG27UBBS88881000775489 BIC: UBBSBGSF, Обединена Българска Банка ООД (ОББ) основание: членски внос за съответен период, името на новия член

Форма за регистрация за конгрес на БАВК

Редовната такса за участие е 120 лв. ,за студенти и членов на БАВК - безплатно. Моля, превеждайте таксите по следната сметка:
Сдружение БАВК IBAN: BG27UBBS88881000775489 BIC: UBBSBGSF, Обединена Българска Банка ООД (ОББ) основание: такса участие конгрес 2018.
Please pay with a bank transfer: BAVC IBAN: BG27UBBS88881000775489 BIC: UBBSBGSF, 2018 Congress tax (120 leva)