>BG     >ENG

Събития

14-15.03.2020г. - София, Седми Конгрес на БАВК с основна тема Echocardiography. Основен лектор ще е June Boon, USA - Colorado, а нивото ще е basic to intermediate. Лекциите ще са на английски език и ще ни запознаят с един от най-важните диагностични методи в Кардиологията - Ехокардиографията; ще се представят най-често срещаните заболявания при кучето и котката и тяхната диагноза и оценка в клинична среда. June Boon е най-известната личност работеща в областта и е истинска чест гостуването й в България!

 

Регистрация

Мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма можете да намерите тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   200 места     свободни:   60  места Квотата за безплатно участие за студенти в рамките на инициативата на БАВК за стимулиране на продължаващото обучение е 20 и вече всички за заети (още към 29.01.2020!), благодарим за интереса! Всички студенти, които желаят да присъстват от тук натам следва да се регистрират както другите колеги.

 

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие; за всички членове на БАВК (с изцяло платен членски внос преди средата на Февруари месец) е безплатно, но регистрация за събитието все пак се изисква

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.10.2019г. - Пловдив, Шести Конгрес на БАВК (Кардиологичен Ден) с основна тема Blood Pressure. Основен лектор ще е Dr Alice Radulescu (Romania), DVM, specialist in Cardiology, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - drkalinov@gmail.com Лекциите ще са на английски език и ще покрият клиничните аспекти при пациентите с повишено кръвно налягане - кога и как да ги откриваме, терапия, прогноза и особености.

 

Регистрация

Мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма можете да намерите тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   150 места Квотата за безплатно участие за студенти е 20 места и вече е запълнена (към 27.09.2019)!  :) Всички студенти желаещи да присъстват от тук натам ще трябва да се регистрират и платят таксата като останалите колеги.

 

 

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие; за всички членове на БАВК ( с изцяло платен членски внос преди Юни месец) е безплатно, но регистрация за събитието все пак се изисква

 

 

08-09.09.2018г. - София, Пети Конгрес на БАВК с основна тема Heart Failure. Основен лектор ще е Dr Mark Rishniw (USA), DVM PhD, Dip ECVIM-CA & ACVIM (Cardiology), а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще обхванат важните аспекти от клинична гледна точка при пациент със Сърдечна Недостатъчност

 

Регистрация

Мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма можете да намерите тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   12места     свободни:   50  места Квотата за безплатно участие за студенти е 20 места и е вече запълнена :) От тук натам всички студенти желаещи да присъстват ще трябва да се регистрират и платят таксата като останалите колеги.

 

 

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие; за всички членове на БАВК ( с изцяло платен членски внос преди Юни месец) е безплатно, но регистрация за събитието все пак се изисква

 

 

12.05.2018г. - Пловдив, Семинар на тема Кардиологични пациенти организиран от БАВК и БВС - Пловдив. Основен лектор ще е Dr. Christos Koutinas, DVM, PhD - Greece. Акцент на семинара ще е трудността в разграничаването на пациент със сърдечна патология от този с белодробно заболяване. Изцяло практичен и подкрепен с клинични случаи и разисквания, този семинар е подходящ за всеки практикуващ колега, който среща кардиологични пациенти. За програма, информация и регистрация - моля проверете тук или се свържете директно с организаторите в Пловдив - д-р Милен Костадинов и д-р Тодор Калинов.

 

 

 

04-05.11.2017г. - София, Четвърти Конгрес на БАВК с основна тема Feline Cardiology. Основен лектор ще е Dr Luca Ferasin, DVM PhD CertVC PGCert(HE) Dip ECVIM-CA (Cardiology) MRCVS - UK, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще покрият много от проблемите при котките - от клиничния преглед, през диагностика и терапия, кардиомиопатии - техния мениджмънт и прогноза.

 

Регистрация

Мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма можете да намерите тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   9места     свободни:   0  места Квотата за безплатно участие за студенти е 10 места и вече е запълнена :)

 

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие или членския внос за 2017г. към БАВК

 

02.04.2017г. - Рим, Кардиологичен ден на тема Вродени сърдечни патологии, организиран от CARDIEC. Лекторите поканении  от италианските ни колеги са изключителни - сред тях са Dr Mark Kittelsom, Dr Claudio Bussadori и Dr Jens Hagstrom!! Таксата за участие за всички членове на БАВК, ще бъде тази която е и за членовете на CARDIEC (само 90 EU), за което сме благодарни на италианските си колеги!! :) Пълната програма, както и бланката за регистрация може да се свали от тук. Ако се напише "BAVC member" цената е 90EU вместо 200EU. Благодарим на Д-р Луиджи Венко и Д-р Патрисия Кнафез :)

 

29-30.10.2016г. - София, Трети Конгрес на БАВК с основна тема Дирофилариоза при домашните животни (HWD - Heartworm disease) и Пулмонална Хипертензия. Основен лектор ще е Dr Luigi Venco, DVM, SCPA, EVPC,  - Pavia, Italy, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще покрият много от проблемите и техните решения при това заболяване - от клиничния преглед, през диагностика и терапия, до хирургия и прогноза.

Регистрация

За мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма моля проверете тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   60 места     свободни:   0  места Квотата за безплатно участие за студенти е 10 места и вече е запълнена, благодарим за интереса! :)

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие или членския внос за 2016г. към БАВК
 
 
06,07,08.10.2016г. - Белград, Сърбия - 1st EEVC Congress - 1-ви Източноевропейски Ветеринарен Конгрес - болести при дребните животни; В областта на кардиологията с много интересен ден ще присъства Dr Luca Ferasin!

 

http://eevc.vet/

26-27.09.2015 - София, Втори Конгрес на БАВК с основна тема Вродени сърдечни патологии. Основен лектор ще е Dr Dan Ohad, DVM PhD, Diplomate ACVIM, ECVIM-CA (Cardiology) - Jerusalem, Israel, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език и ще покрият много от аспектите при вродени патологии - от клиничния преглед, през диагностика и терапия, до хирургия и прогноза.

 

Регистрация
За мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма моля проверете тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   60 места     свободни:   0  места Квотата за безплатно участие за студенти е 10 места и е вече запълнена, благодарим за интереса

Всяко място за конгреса ще бъде запазено след регистрация и заплащане по банков път на таксата за участие или членския внос за 2015г. към БАВК
 
 

11-13.09.2015г. - Лисабон, Португалия - 25th ECVIM-CA Congress - 25-ти Европейски конгрес за вътрешни болести при дребните животни; Европейската Кардиологична Асоциация е представена с много интересни лекции, кратки презентации/абстракти и дискусии.

http://www.ecvimcongress.org/programme

 

27-28.09.2014г. - София, Първи Конгрес на БАВК с основна тема Електрокардиография (ЕКГ изследване при дребните животни). Основен лектор ще е Dr Christos Koutinas, DVM PhD, а нивото ще е basic to intermediate. Всички колеги, които искат да се включат с презентации тип "клиничен случай" моля нека се свържат с организаторите - rankoge@gmail.com. Лекциите ще са на английски език - ЕКГ - принципи и разчитане, артефакти и ДД, патологични аритмии и антиаритмична терапия, клинични случаи и т.н.

Регистрация
За мястото на провеждане, цена, както и конкретната програма моля проверете тук. Заповядайте колеги! :)

Капацитет на залата:   60 места     свободни:   места Квотата за студенти е запълнена! The Congress is fully booked now, thank you for the interest!

 

17-21.09.2014г. - Хърватия, Практичен курс / workshop по Ехокардиография; организиран от Хърватската Асоциация на Ветеринарните лекари за Дребни животни (CSAVS) и  Италианската кардиологична асоциация (CARDIEC). Лектор и инструктор ще е June Boon! Курсът е в две нива - basic и advanced.

http://www.361events.hr/echovet2014/general-information

 

22.05.2014г. - Сарагоса, Испания - Cardiology Summit - практичен еднодневен курс за инвазивна Кардиология (Пулмонална стеноза и PDA) - Infinity Medical

http://infinitimedical.com/training/

 

25 Април 2014 - ежегоден семинар на VVC, Стара Загора. Част от програмата ще е посветена на Ветеринарната Кардиология. Веднага щом е готова програмата ще бъде публикувана

http://www.vvcbg.com/forum/

 

28, 29 и 30.03.2014г. - 82-ри Международен конгрес на SCIVAC, Italy - посветен на Кардиологията: "Veterinary Cardiology 2014: from the sthetoscope to the cardiosurgery"

http://cms.scivac.it/files/8118.pdf 

 

25, 26 и 27.01.2014г.Diagnosting Imaging  с лектор Pete Mantis, Dip. ECVDI, The Royal of Veterinary College, London, Букурещ - Румъния

http://www.amvdir.ro/

 

25.10.2013 КАРДИОЛОГИЯ  с David Connolly от Royal Veterinary College

http://www.basav.org/cardiology2013/

 

Форма за записване

Ако желаете да станете член на БАВК , моля попълнете формата поместена тук. Ще получите автоматично потвърждение на посочения електронен адрес,а до една седмица след извършването на плащането на членски внос, с Вас ще се свърже колега от Асоциацията за да го потвърди и да Ви даде номер за пълен достъп до сайта.

Членският внос за една календарна година е 80 лв. , дължим еднократно в началото на съответната година или , ако се присъединявате към БАВК след м. март - пропорционално само за останалите тримесечие ( по 20 лв. за тримесечие).
Сдружение БАВК IBAN: BG27UBBS88881000775489 BIC: UBBSBGSF, Обединена Българска Банка ООД (ОББ) основание: членски внос за съответен период, името на новия член

Форма за регистрация за Кардиологичен ден на БАВК(Registration form)

UNDER DEVELOPMENT